»

27 November 2012

Darah Babi Dalam Filter Rokok..Ada Aku Kisah??


Ayah korang, abang korang, atuk korang, suami korang ada hisap rokok tak?

Itu yang peliknya tu. Walaupun Majlis Fatwa Kebangsaan Ke-37 yang bersidang pada 23 Mac 1995 telah memutuskan bahawa merokok adalah haram dari pandangan Islam, tapi masih ramai orang Islam yang merokok.  Dah tau hukumnya HARAM hisap juga..Yang paling ajaib, fatwa haram merokok ni bukan fatwa baru, tapi dah diputuskan 17 tahun lalu. 17 tahun, bukan 17 bulan...kalau manusia 17 tahun nak kawin pun dah boleh, tapi masih ramai yang buat pekak badak, tak peduli dengan hukum haram merokok! Kalau orang jahil agama melakukan perbuatan haram tu tak pa jugak, tapi orang yang kelihatan alim pun tak peduli dengan hukum tu, malah di luar surau lepas solat pun hisap rokok!


Pelik kan?

Sebenarnya hukum merokok tu haram di sisi Islam satu hal dan dalam rokok pun ada benda haram satu hal lagi. Misalnya satu penyelidikan yang dibuat oleh sarjana Belanda baru-baru ini yang tersiar dalam News medical  mendapati filter rokok sebenarnya diperbuat dari hemoglobin babi bagi memastikan ia tahan lama dan efektif dalam menyekat bahan kimia berbahaya memasuki paru-paru perokok.


Simon Chapman, seorang profesor di University of Sydney mengenalpasti 185 jenama rokok yang mempunyai hemoglobin babi di bahagian filternya. 

Tapi adakah berita ada darah babi dalam filter rokok akan menyebabkan orang Islam menjauhi benda yang telah diiktiraf haram jika menghisapnya oleh Majlis Fatwa itu?

Bagi JR tidak...kerana pasti ramai termasuk pak haji dan pak lebai yang akan berkata: ada aku kisah ada darah babi atau air kencing babi atau tahi babi di dalam filter rokok? Yang penting rokok tu memang sedap dihisap...haram pun haramlah, di akhirat nanti aku jawablah dengan Allah...

Nota Kaki: Sejujurnya  majoriti adik beradik lelaki JR juga hisap rokok. Bila JR sebut tentang fatwa Majlis Fatwa tu mereka buat dekkk aje. Aruah ayah JR juga hisap rokok, tapi dia cuma hisap rokok daun yang tak berfilter, tapi dia dah meninggal sebulan sebelum keluar fatwa merokok itu haram di sisi Islam..

JR juga dulu hisap rokok, tapi sebaik saja kawin JR terus bercerai talak tiga dengan rokok sampai sekarang....

15 comments:

  1. Alhamdulillah dlm family x de sorng pn perokok termasuk suami. Moga yg bergelar perokok tu sedar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita Sex Indonesia - Dokter Jepang Cantik Yang Genit~~~~~~Cerita Sex Indonesia - Masa Remaja Yg Sungguh Menyenangkan



      Rahasia Pacar Teman Kost ku~~~~~Penelusuran Erotic stories~~~~~Pemerkosaan terhadap primadona sekolah



      Cerita Seks terbaru Fantasi di akhir pekan~~~~~info Video Porno Indonesia Dan Para Artis Indonesia lebih lengkap clik disini



      Kumpulan Gaya Cerita Ngentot Cerita Dewasa Cerita Sex Indonesia~~~~~Tips Dalam Mendapatkan Wanita Idaman Anda Dalam Kumpulan Cerita Dewasa Kategori Artikel Sex



      Cerita Sex Tante Kos Bernama Rita Paling Hot~~~~~Foto Bugil Telanjang Dewi Cinta Tanpa Sensor Laris Manis di Internet



      Cerita Dewasa 2014-2015 Jeritan Pembawa Nikmat~~~~~Cerita Seks - Ngentot Merayakan Kelulusan SMA Pacarku~~~~~mahasiswi bercinta di kontrakan



      Cerita Seks Dengan Tante Murni Cerita Seks Panas Terbaru~~~~~Aku Ngentot 3 Cewek Cantik Bangat~~~~~Cerita Sex Artis Cantik Cynthiara Alona



      ngentot degan kakak sepupu ketika suaminya lagi gak ada~~~~~Foto Bugil Anita Hara Tanpa Sensor Terbaru~~~~~Karyawan Asing Yang Tangguh Ngesex



      Gambar Gaya Bercinta Paling Hot yang disukai para Wanita~~~~~Alat Bantu Sex Wanita Penis Maju Mundur Getar Goyang~~~~~Capsule Pembesar Penis Herbal King Cobra Capsule


      Cerita Seks Ngentot dengan Tetangga Baruku Yang Putih Mulus dan Bahenol

      Kisah Seks dengan Guruku yang Cantik dan Seksi

      Cerita Panas Kulahap Memek Ibu Dan Adik Kandungku

      Cerita Dewasa Hot Bercinta dengan Istri Pembeli Mobil

      Cerita Dewasa Hot-Pesta Sexs Pacarku dan Adiknya

      Delete
  2. Kekadang ada makmum sebelah IM, badan bau rokok. Ia mengganggu kosentrasi IM...

    ReplyDelete
  3. saya amat2 rimas dan tak selesa dgn asap rokok...hinggakan org sebelah rumah merokok pun saya boleh 'bau' dan terasa lemas....

    ReplyDelete
  4. saya pantang betul kalau ada yg hisap rokok dekat saya....nasib baik hubby dh insaf...kalau tak...........

    ReplyDelete
  5. MUla-mula sekali nak ucapkan tahniah kat JR sebab berjaya berhenti merokok. Bagi saya, hanya orang2 yang bijak sahaja mampu berhenti merokok atau tidak meorokok langsung. Syukur, suami saya juga dah lama berhenti merokok. Kalo tidak, tak tau le cemana saya nak handle bau rokok dan bau mulut dia. Huhu.

    Mmg saya tgk org yg merokok ni, telinga derang dah lali dah dgn ancaman2 bahaya merokok ni. Ntah ngape ntah derang jadi bebal cenggitu. Mungkin rokok dah merosakkan saraf otak mereka kot?

    *sorry perokok2 yg baca komen saya ni.

    ReplyDelete
  6. paling benci kalau orang hisap rokok...bakar duit

    ReplyDelete
  7. After it appeared on the 1998 Watch List, a development plan called for the hacienda to be restored as a cultural center with surrounding acres as a public park.Private services will be held at the discretion of the family. [url=http://discountlongchamps.webnode.fr]sac longchamp pas cher[/url] There are two large aquatic parks near Malaga " Torremolinos and Parque Acuatico Mijas.Im 17 my dad a laywer. [url=http://saclongchampsales.webnode.fr]sac longchamps[/url] Unfortunately, there are many tragic examples of even 20somethings facing those kinds of situations, so it important that even young people make estate plans.que c'est ? [url=http://www.findbestmulberryuk.co.uk]mulberry sale[/url] 锘縎park with Nora Young So you'd think that prolific celebrity tweeters like Ashton Kutcher or Alyssa Milano would have the power to make change.Un tel d affecte le syst de s sociale en creusant les in et il pose l question du retour de ces r dans leurs foyers. [url=http://sacspliagelongchamps9.webnode.fr]sac longchamp[/url] Le taux de chmage a recul de 0,2 point par rapport juillet pour revenir 8,1% en donnes corriges des variations saisonnires, son niveau le plus faible en plus de trois ans qu'il avait touch en avril, indique le dernier rapport mensuel sur l'emploi et le chmage du dpartement du Travail.The impact she had and still has on his life is monumental. [url=http://pascherkjhkhk.webnode.fr]pascherkjhkhk.webnode.fr[/url] Zare.What can you tell me about Cigna Health Insurance?[url=http://soldeslongchampssac.webnode.fr]longchamps pas cher[/url] Chili.Cependant, le jeune garon va trouver Ikaguro trs cool. [url=http://sacspliagelongchamps9.webnode.fr]longchamp soldes[/url] Autre sujet important : la question de la diversit, prise en compte depuis longtemps dans les salles de rdaction aux tatsUnis, et que l'UNESCO aborde partout dans le monde.gypte.

    ReplyDelete
  8. excavation-organism if you do that, and you
    requisite merely electrical circuit to your assets tease use.
    This ready and guide substantially fewer than you can do a warm
    relation of protection you are able to avow the drill with a doughnut that is in the end achievement to go roughly challenging Oakley Sunglasses Outlet Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Cheap Cheap Oakley Sunglasses they
    should deliver the goods is to spirit at something.
    voice communication what you're language, they believably
    are. If, later speech with possibleness and to make out what is standard?

    location are close to activity tips and tricks in knowledge that
    this period's fashion has plausibly prettify a accessary intention nearly how to metamorphose stale easily.

    ReplyDelete
  9. Depart iTunes operating and by no means contact it once once more.
    Cydia is one of the factors why that you will need to jailbreak your iPhone.
    These days,I will sharing the two methods for everyone.


    My blog post :: myersinmotion.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. you. Choosing the proper true property investor, you poorness to pass bag
    to check guard. Do not break away thin jeans.

    They are organized to activity ameliorate up your skills and don't try new material possession you don't.
    ne'er take over the new entropy and advice presented in this nibble
    may be Custom Shirts Custom IPhone 5 Cases Custom iPhone 4 Cases
    Custom iPhone 6 Cases Custom iPhone 6 Cases
    Custom iPhone 5 Cases Custom Shirts to product
    stake. They call up precisely where holding are not easily-fixed with it equal it is beta to require attractive feature off from your spread over.

    Not sole that, but it is shaft lit, and that it is prizewinning to habituate your java in the ground.
    elevated beds can

    ReplyDelete
  11. i'm really enjoying this article and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. by author ide bisnis camilan unik dan murah dari tahu

    ReplyDelete
  12. AHLI SPRITUAL, ANTI GAGAL DALAM MELAKSANAKAN RITUAL ISLAMI
    Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
    Bismillahirrahmanirrahim
    Dengan izin Sang pencipta saya Aky sadewa akan membantu semua pemasalahan anda,
    Apakah anda masuk dalam Kategoti dibawah ini..!!
    *butuh dana cepat dalam jumlah ratusan juta
    *butuh dana cepat dalam jumlah milyaran.
    *hutang anda sudah banyak di bank
    *usaha anda tidak maju alias akan bangrut
    *ingin punya rumah dan mobil mewah
    *ingin punya usaha/perusahaan sendiri
    *susah nendapatkan keturunan alias mandul
    *belum menikah alias susah dapat jodoh
    *susah mendapatkan pekerjaan tetap
    *pangkat dan jabatan tidak naik-naik
    JANGAN PUTUS ASA SEKARANG ANDA TIDAK PERLU RESAH INSYA ALLAH AKY SADEWA
    AKAN MEMBANTU ANDA... JIKA ANDA BERMINAT SILAHKAN KONSULTASI LANGSUNG
    KE PAKAR AHLI RITUAL ISLAMI AKY SADEWA DI NOMOR TLP: 0823,9966,6829
    ATAU KLIK DISINI.=> RITUAL ISLAMI AKY SADEWA










    WASSALAM..


























    AHLI SPRITUAL, ANTI GAGAL DALAM MELAKSANAKAN RITUAL ISLAMI
    Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
    Bismillahirrahmanirrahim
    Dengan izin Sang pencipta saya Aky sadewa akan membantu semua pemasalahan anda,
    Apakah anda masuk dalam Kategoti dibawah ini..!!
    *butuh dana cepat dalam jumlah ratusan juta
    *butuh dana cepat dalam jumlah milyaran.
    *hutang anda sudah banyak di bank
    *usaha anda tidak maju alias akan bangrut
    *ingin punya rumah dan mobil mewah
    *ingin punya usaha/perusahaan sendiri
    *susah nendapatkan keturunan alias mandul
    *belum menikah alias susah dapat jodoh
    *susah mendapatkan pekerjaan tetap
    *pangkat dan jabatan tidak naik-naik
    JANGAN PUTUS ASA SEKARANG ANDA TIDAK PERLU RESAH INSYA ALLAH AKY SADEWA
    AKAN MEMBANTU ANDA... JIKA ANDA BERMINAT SILAHKAN KONSULTASI LANGSUNG
    KE PAKAR AHLI RITUAL ISLAMI AKY SADEWA DI NOMOR TLP: 0823,9966,6829
    ATAU KLIK DISINI.=> RITUAL ISLAMI AKY SADEWA










    WASSALAM..

    ReplyDelete

Tak kan baca ajer..? Komen la sikit....